Αρχική Συζητήσεις Forum Συνέδριο Πολιτισμός / Τουρισμός

 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • admin
  Κλειδοκράτορας
  Post count: 16
  #105 |
 • Franky.nisiotis
  Συμμετέχοντας
  Post count: 1

  Τόσο ο Πολιτισμός όσο και ο Τουρισμός αποτελούν εξαιρετικό παράδειγμα δραστηριοτήτων που δημιουργούνται μέσα απο την Κοινωνία και τελικά απευθύνονται στην Κοινωνία.
  Οργανωμένες ατομικότητες η πιό συγκροτημένες ομάδες και εταιρικά σχήματα είναι εκείνες που αξιοποιούν τις δυνατότητες και το Φυσικό – Πάγιο Κεφάλαιο που κάθε τουριστικός τόπος έχει δημιουργήσει και αναδείξει διαχρονικά μέσα απο τις ντόπιες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες που καθιερώνουν τον Τουρισμό σε μια απο τις κύριες αποδοτικές δραστηριότητες για αυτόν ακριβώς τον ντόπιο πληθυσμό. Κατά πόσον βέβαια τα οικονομικά υπερ-κέρδη και οι λοιπές Ωφέλειες διαχέονται και διατίθενται – έστω και μερικά – στις τοπικές αυτές κοινωνίες παραμένει Ζητούμενο αλλά σε καμμία περίπτωση Κεκτημμένο.
  Η έννοια της Κυκλικής Οικονομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας οφείλει να διαδραματίσει σοβαρό και δραστικο ρόλο, δίνοντας την κύρια Επιλογή των διαφοροποιημένων Τουριστικών Μορφών στις ίδιες τις τοπικές Συλλογικότητες και σε αυτές να επιστρέφεται θεσμοθετημένο μερίδιο τον Οικονομικών και λοιπών ωφελημάτων.

  Αιγαιοπελαγίτης – Οικολόγος Πράσινοος

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.